Teamtraining

6 wat een plak.jpg 1 grootzeil zetten.jpg 3 grootschoot aan.jpg 5 volop buiswater.jpg 4 roer houden.jpg 2 onder helling.jpg

Zeilen vertoont sterke overeenkomsten met een bedrijfsorganisatie, waarbij optimale prestaties alleen worden bereikt door perfecte samenwerking. Heldere communicatie, leiderschap en teamspirit zijn ook op het water de begrippen waar het om draait. Geen tijd voor discussie, geen “Ja maar, ik dacht dat….”. Wel een heldere boodschap en een duidelijke taak voor alle teamleden. En vervolgens doen waar je voor staat. Zo niet alleen, dan samen. 

 

In teamverband is hulp vragen een must. Visie en leiderschap tonen. De organisatie aan dek kunnen coördineren en op tijd beslissingen nemen. Maar ook kunnen luisteren. Want de schipper die niet naar zijn bemanning luistert, zal niet winnen. Leiding geven en leiding ontvangen. Wanneer na het zeilen de LE194 / Frije Fûgel voor de wal ligt, met elkaar de prestaties evalueren en de punten van verbetering bespreken. 

 

Samenwerken kun je trainen. Op een sportieve en heel plezierige manier. Aan boord van de traditionele Lemster vissermanaak LE194 / Frije Fûgel.

 

Waardevol voor iedereen die optimaal wil presteren door een betere samenwerking.