Skûtsjesilen 2014

LE194_dagtochten_skutsjesilen_logo.gif LE194_dagtochten__Skutsjesilen_bedrijfsuitje.jpg LE194_skutsjesilen_bekijken_nufoto.jpg Foto Omrop Fryslan   skutsjesilen 2013.jpg

Skûtsjesilen, de mooiste zeilwedstrijd van Friesland

 

Elk jaar houden de skûtsjes Friesland in de 'besnijing', houden ze Friesland in hun ban. Iedereen die ook maar iets voor het zeilen voelt, volgt de strijd tussen de oude vrachtschepen op de voet. 

 

Skûtsjesilen is synoniem met wedstrijdzeilen met oude vrachtschepen, platbodems die rond de eeuwwisseling werden gebouwd om turf, mest en andere lading tot bij de boerderijen te brengen. Hiervoor moesten de schepen ondiepe vaarten in. Daarom werden de schepen dan ook lang en plat gemaakt. 

 

De grote strijd bij de SKS gaat om het kampioenschap. Dat gaat naar de schipper die zo weinig mogelijk punten heeft bijeen gesprokkeld. Dat wordt berekend aan het eind van de serie van elf wedstrijden. Het skûtsje dat na de laatste wedstrijd het minst aantal punten heeft behaald, is kampioen.

 

U kunt hier bij zijn, live de wedstrijd volgen vanaf het water, de beste locatie om alles te zien. Aan boord horen we via de radio live verslag van de radio, zodat u precies weet wat er gaande is. Alles wat drijft verzamelt zich in het skûtsjewater, alleen dat is al prachtig om te zien. 

 

Aan boord van de LE194 geniet u ontspannen, met een hapje en een drankje van deze wedstrijd.

Voor of na de wedstrijd is er nog tijd om zelf te zeilen, aansluitend drinken we nog een laatste borrel aan de wal en daarna genieten van een diner of BBQ. Een leuke afsluiting voor uw personeel alvorens de vakantie begint. Opstapplaats in overleg.

 

 

Wedstrijddata:

Zaterdag 19 juli                Grou

Maandag 21 juli               De Veenhoop

Dinsdag 22 juli                 Eernewoude

Woensdag 23 juli            Terherne

Donderdag 24 juli           Langweer

Vrijdag 25 juli                   Elahuizen

Zaterdag 26 juli                Stavoren

Maandag 28 juli               Woudsend

Woensdag 30 juli            Lemmer

Donderdag 31 juli           Lemmer

Vrijdag 1 augustus          Sneek